Crunchuri inverse: Tonifierea abdomenului fără dureri de gât

Exercițiile de crunchuri inverse sunt o modalitate excelentă de a lucra musculatura abdominală fără a exercita presiune asupra gâtului. Acest articol vă va prezenta ce sunt crunchurile inverse, cum să le executați corect și ce beneficii aduc pentru tonifierea abdomenului.

Ce sunt crunchurile inverse?

Crunchurile inverse sunt exerciții pentru abdomen care se concentrează pe lucratul musculaturii abdominale inferioare și a mușchilor pelvieni. Acestea sunt denumite „crunchuri inverse” deoarece, spre deosebire de crunchurile obișnuite, în care ridicăm trunchiul spre genunchi, aici ridicăm picioarele spre trunchi. Acest lucru reduce presiunea exercitată asupra gâtului și a coloanei vertebrale cervicale, ceea ce face crunchurile inverse o opțiune mai sigură pentru mulți oameni.

Cum să faceți crunchuri inverse corect

Iată pașii pentru a efectua corect crunchurile inverse:

 1. Culcați-vă pe spate pe o saltea sau pe o suprafață confortabilă, cu mâinile sub fese sau lângă corp pentru a oferi suport.
 2. Îndoiți genunchii și ridicați picioarele astfel încât să fie la un unghi de aproximativ 90 de grade față de trunchi.
 3. Contractați mușchii abdominali și începeți să ridicați lent pelvisul și partea inferioară a spatelui de pe sol, aducând picioarele spre piept.
 4. Mențineți contracția abdominală timp de o secundă în partea superioară a mișcării și apoi coborâți picioarele înapoi în poziția de pornire.
 5. Faceți 2-3 seturi de 12-15 repetări, încercând să vă mențineți formă corectă și să nu vă forțați gâtul.

Beneficiile crunchurilor inverse

 1. Lucrarea mușchilor abdominali inferioari: Crunchurile inverse se concentrează pe zona inferioară a abdomenului, ajutând la tonifierea și întărirea acestei părți a corpului.
 2. Reducerea stresului asupra gâtului: Datorită poziției în care picioarele sunt ridicate, crunchurile inverse reduc presiunea asupra gâtului și a coloanei vertebrale cervicale, ceea ce face exercițiul mai sigur pentru cei cu probleme de gât sau coloană vertebrală.
 3. Creșterea stabilității pelviene: Aceste exerciții pot contribui la creșterea stabilității mușchilor pelvieni, ceea ce este benefic pentru postură și pentru prevenirea durerilor de spate.
 4. Lucrarea mușchilor aductori: Crunchurile inverse implică și mușchii aductori ai coapselor, ceea ce poate contribui la întărirea acestor mușchi.
 5. Accesibilitate: Acest tip de exercițiu poate fi realizat cu ușurință acasă, fără echipament special.

Sfaturi suplimentare pentru crunchurile inverse

 • Respirația este esențială. Expirați atunci când ridicați pelvisul și partea inferioară a spatelui de pe sol, și inhalați când coborâți picioarele.
 • Încercați să nu vă tensionați gâtul. Concentrați-vă pe contractarea mușchilor abdominali și pe mișcarea pelvisului.
 • Încetinirea mișcării vă poate ajuta să vă concentrați pe contracția musculară și să evitați folosirea incorectă a gâtului sau a altor părți ale corpului.
 • Înainte de a începe orice nou program de exerciții, mai ales dacă aveți probleme medicale, consultați întotdeauna un medic sau un antrenor de fitness calificat.

Concluzie

Crunchurile inverse sunt o modalitate eficientă și sigură de a lucra mușchii abdominali inferiori și pelvieni, fără a exercita presiune asupra gâtului. Prin includerea acestui exercițiu în rutina dvs. de antrenament, puteți contribui la tonifierea abdomenului și la îmbunătățirea stabilității pelviene. Asigurați-vă că executați crunchurile inverse corect și în siguranță, și consultați întotdeauna un specialist dacă aveți întrebări sau preocupări legate de exercițiile fizice.

About the Author: Admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *